Avioane din hârtie


Nu toate modele origami necesită timp şi îndemânare crescută pentru a le realiza. Sunt foarte multe modele la îndemâna atât a începătorilor adulţi, cât şi a copiilor. Unul dintre aceste modele îl reprezintă avioanele din hârtie.

Avioanele din hârtie sunt exemple clasice de origami pentru joc, care acum sunt luate destul de în serios de unii oameni (datorită „Cartii Recordurilor”). Sunt uşor de construit, distractive când zboară, iar oamenii nu se abţin să le lanseze odată ce le-au creat.

Takuo Toda Detinatorul Recordului

În mai 2009, Takuo Toda (inginer şi preşedinte al Asociaţiei Janoneze de Avioane Origami) a stabilit un nou record în „Cartea Recordurilor”, pentru avionul său din hârtie care a plutit în aer 27,9 secunde. Avionul a fost construit dintr-o singură bucată de hârtie, fără tăieturi sau lipiri şi avea 10 cm în lungime.

 Construirea avioanelor din hârtie cere atenţie la detalii şi abilitatea de a urma instrucţiunile de construire. Cu ajutorul avioanelor din hârtie copiii deprind îndemânare şi învaţă şi fenomenele elementare ale zborului. Aceleaşi forţe care fac un avion adevărat să zboare, dar la o scară mai mică, îl fac şi pe cel de hârtie să zboare.

Unul din secretele succesului unui avion origami din hârtie, este de a crea îndoituri perfecte şi drepte. De aceea, suprafaţa de lucru este foarte importantă. Este de evitat să lucrăm pe covor, în pat sau pe alte suprafeţe moi. Cele mai recomandate sunt cele tari, cum ar fi masa sau o copertă cartonată de carte. O îndoitură şi mai perfectă se realizează trecând cu rigla peste ea.

Ştiaţi că există atât de multe modele încât aţi putea face câte unul nou în fiecare zi?

Înainte de lansare

Avioane săgeata - Foarte rapide

Mai puţin rapid, pluteşte mai mult

Avion cu zbor lin şi lung

Data viitoare, vă aşteptăm pentru jocurile origami.

Vreţi şi voi să învăţaţi cum se realizează avioanele din hârtie? Aţi văzut un model care vă place şi vreţi să ştiţi cum se obţine? Vă aşteptăm alături de noi la cursurile de Origami organizate de Şcoala Copiilor. Înscrie-te acum!

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în din hartie și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Avioane din hârtie

  1. stiu si eu confecdtiona avioanele de mai sus dar nu am mai facut

    kovacs catalin
    19 ani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s